η μαζικότατη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε αποφάσισε ομοφώνα την κατάληψη του σχολείου την Τρίτη 6/10 και την παρέμβαση μας στη Διεύθυνση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης......

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3ΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
Αγαπητοί γονείς
    Για ακόμη μια φορά η σχολική χρονιά αρχίζει με συσσωρευμένα προβλήματα, αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής και της συνεχιζόμενης επίθεσης, όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια και σαν να μην έφτανε αυτό τώρα μας ζητάνε, εδώ ,στο δικό μας σχολείο να μειώσουμε και τα τμήματα της Έ τάξης από 3 σε 2, για να μας πάρουν ένα Δάσκαλο να τον στείλουν αλλού, κάτι που είναι απαράδεκτο και αντιπαιδαγωγικό. Υπερβαίνει ακόμα και τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό μαθητών ανά τάξη (25), ενώ δεν εφαρμόζεται ούτε ο νόμος που προβλέπει ότι αν σε μια τάξη υπάρχουν μαθητές με εγνωσμένα  μαθησιακά  προβλήματα (εμείς στην Έ τάξη έχουμε 6.) ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός μαθητών, μειώνεται κατά 3 για κάθε μαθητή με μαθησιακά προβλήματα.
Ελπίδα υπάρχει εκεί που ο λαός στέκεται στα πόδια του και
δεν περιμένει λύσεις από σωτήρες! Αγαπητοί γονείς
Στη δύσκολη σημερινή κατάσταση, μόνο η οργανωμένη πάλη και αντίσταση μπορεί να βάλει φραγμό στη σαρωτική επίθεση που έρχεται και να ανοίξει ο δρόμος για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας. Η απογοήτευση, η αναμονή, οι ψεύτικες ελπίδες, η ανάθεση και η προσμονή λύσης από νέους σωτήρες, οδηγούν μόνο σε νέες υποχωρήσεις και νέες απώλειες.
Καλούμε τους γονείς με μπροστάρη το Σύλλογο να οργανώσουν άμεσα τη δράση τους, παίρνοντας όλα τα αναγκαία μετρά και πρωτοβουλίες για να στηρίξουν αυτή τη δράση, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλων των παιδιών στη δωρεάν εκπαίδευση, να γίνει πολέμιος της λογικής «βάζω το χέρι στη τσέπη για να σωθεί το σχολείο».
Με βάση λοιπόν όλα τα παραπάνω η μαζικότατη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε αποφάσισε ομοφώνα την κατάληψη του σχολείου την Τρίτη 6/10 και την παρέμβαση μας στη Διεύθυνση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Τρίτη 6/10 κινητοποιούμαστε! Όλοι το πρωί με τα παιδία μας συγκεντρωνόμαστε μπροστά στην είσοδο του σχολείου και στις 09.30π.μ. στη Διεύθυνση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Αιγάλεω.
ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:
-   Καμία συγχώνευση τμημάτων, καμία απομάκρυνση Δασκάλου από το σχολείο μας
-Την άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών, με μαζικούς μόνιμους διορισμούς .
       20 μαθητές ανά τμήμα, όχι στα 27αρια και 30αρια τμήματα
-Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση όλων των σχολικών μονάδων, να αποσταλεί άμεσα η 3η               δόση για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.
-Ρύθμιση για αποκλειστικά δωρεάν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία.  Απαλλαγή ΦΠΑ για τις σχολικές επιτροπές.
-Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών, των εκπαιδευτικών ή των συλλόγων για πληρωμή λειτουργικών εξόδων, τραπεζοκόμων, εκπαιδευτικών εκδρομών, βιβλίων κ.λπ.

Δε θα γίνουμε θεατές στην επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι πρέπει να κάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι για να διεκδικήσουν τα δώρα!!!!

Σας καλούμε να επισκεφτείτε ,τα επιλεγμένα βιβλιοπωλεία και να στηρίξετε την δράση της Ένωσης Γονέων..