ΑΣΕΠ: Δέκα διαγωνισμοί για 1.581 θέσεις εντός του διμήνου Μαΐου–Ιουνίου






 Αποτέλεσμα εικόνας για asep

Σε φάση επεξεργασίας βρίσκονται 10 μεγάλοι διαγωνισμοί για 1.316 μόνιμες θέσεις εργασίας και 265 για εποχικό προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ. Πρόκειται συνολικά για 1.581 θέσεις εργασίας.
Οι παραπάνω διαγωνισμοί αναμένεται να δημοσιευτούν σταδιακά εντός του Μαΐου και του Ιουνίου, μετά και την τελική έγκριση που θα λάβουν από τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ.
Πρόκειται για μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο και σε φορείς του δημοσίου και σύμφωνα με τα στοιχεία και τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι διαγωνισμοί που θα προκηρυχθούν μέσα στο δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου, είναι:
1) 257 μόνιμοι μηχανικοί και διοικητικοί σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ
Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση βρίσκεται η 5Κ/2017 προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας διακοσίων πενήντα επτά (257) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας όπως νοσοκομεία, εθνικό κέντρο αιμοδοσίας, ΕΚΑΒ και στο Αρεταίειο Νοσοκομείο (Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων). Σύμφωνα με την κατανομή των θέσεων θα προσληφθούν άτομα από ειδικότητες όπως μηχανικοί, υπάλληλοι πληροφορικής, διοικητικοί, οδηγοί, τεχνίτες, κ.α.
Η νέα προκήρυξη αναμένεται να πάρει ΦΕΚ τις επόμενες μέρες και στα μέσα Μαΐου να ξεκινήσει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από τους υποψήφιους. Για ορισμένες θέσεις και σε περίπτωση που δεν βρεθούν υποψήφιοι που κατέχουν τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα (ή τους κυρίους αποδεκτούς τίτλους σπουδών), οι κενές θέσεις θα καλυφθούν «επικουρικώς» από υποψήφιους με μειωμένα πρόσθετα προσόντα (ή άλλους τίτλους σπουδών) και αν πάλι δεν καλυφθούν όλες οι θέσεις, θα καλυφθούν σε δεύτερο βαθμό επικουρίας με ακόμα λιγότερα απαραίτητα προσόντα, κ.ο.κ.. Οι θέσεις του κλάδου ΔΕ τηλεφωνητών θα καλυφθούν από τυφλούς πτυχιούχους των σχολών εκπαίδευσης τυφλών τηλεφωνητών που υπάγονται στην εποπτεία των Υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%) στο σύνολο των προκηρυσσόμενων θέσεων των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ κατά Περιφερειακή Ενότητα, φορέα και κλάδο ή ειδικότητα καλύπτεται από πολύτεκνους και τέκνα πολυτέκνων και ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) καλύπτεται από γονείς με τρία τέκνα και τέκνα αυτών.
 2) 170 μόνιμοι στο υπ. Δικαιοσύνης
Θέμα χρόνου είναι πλέον η δημοσίευση της προκήρυξης για 170 μόνιμους υπαλλήλους σε δικαστήρια. Η τρίτη και τελευταία προκήρυξη του υπουργείου Δικαιοσύνης θα αφορά σε μόνιμους υπαλλήλους Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Σύντομα αναμένεται να πάρει ΦΕΚ ο νέος διαγωνισμός ενώ οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι ΤΕ Γραμματέων Δικαστηρίων, ΔΕ Γραμματέων Δικαστηρίων και ΥΕ Γενικών Καθηκόντων. Για τις θέσεις ΔΕ γραμματέων θα ζητηθούν:
α) Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Χρηματοπιστωτικών και Διοικητικών Υπηρεσιών (πρώην Οικονομίας και Διοίκησης) ή Πτυχίο Β΄ κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ), ανεξάρτητα από ειδικότητα , ή Πτυχίο Α΄ κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης ή απολυτήριος τίτλος: Ενιαίου Λυκείου ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, ανεξάρτητα από κλάδο ή ειδικότητα ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου, ανεξάρτητα από ειδικότητα ή Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή άλλος ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής και
β) γνώση Χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (i) επεξεργασίας κειμένων, (ii) υπολογιστικών φύλλων και (iii) υπηρεσιών διαδικτύου.
3) 265 εποχικοί στα κέντρα υποδοχής προσφύγων
Στο ΑΣΕΠ βρίσκεται για έγκριση το νέο αίτημα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για 265 εποχικούς υπαλλήλους που θα ενισχύσουν τα Κέντρα Υπηρεσίας και Υποδοχής Μεταναστών. Όσοι προσληφθούν θα υπογράψουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: Υδραυλικών 12, Διοίκησης συστημάτων εφοδιασμού 12, Διοικητικού – λογιστικού 140, Διοικητικού – οικονομικού 59, Ηλεκτρολόγων 11, Μηχανολόγων – μηχανικών 12, Οδηγών 5 και Πληροφορικής 14. Για τις θέσεις ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν:
 α) δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Χρηματοπιστωτικών και Διοικητικών Υπηρεσιών (πρώην Οικονομίας και Διοίκησης) ή πτυχίο Β’ κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ), ανεξάρτητα από ειδικότητα, ή πτυχίο Α’ κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης ή απολυτήριο τίτλο Ενιαίου Λυκείου ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, ανεξάρτητα από κλάδο ή ειδικότητα ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου, ανεξάρτητα από ειδικότητα ή Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή άλλο ισότιμο και αντίστοιχο τίτλο σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής και
β) γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: i) επεξεργασίας κειμένων, ii) υπολογιστικών φύλλων και iii) υπηρεσιών Διαδικτύου.
4) 203 μόνιμες θέσεις στις Υπηρεσίες Ασύλου
Ένα βήμα πριν τη δημοσίευση είναι η προκήρυξη για την κάλυψη 203 οργανικών θέσεων στην Υπηρεσία Ασύλου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Η πλειοψηφία των θέσεων αφορά διοικητικό προσωπικό πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και βοηθητικό προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών της τόσο στην Κεντρική Υπηρεσία Ασύλου όσο και στα Περιφερειακά Γραφεία Αττικής, Λέσβου και Σάμου, καθώς και στα Αυτοτελή Κλιμάκια Χίου και Κω. Το νέο προσωπικό θα απασχοληθεί για την εξέταση αιτημάτων ασύλου και τη διαχείριση του μέρους της διαδικασίας που της αντιστοιχεί.
Για το λόγο αυτό πολλές από τις προσλήψεις θα αφορούν κατευθύνσεις οικονομικών και λογιστικής. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών θα είναι δεκαήμερη και οι ενστάσεις θα υποβληθούν στο ΑΣΕΠ. Ο διαγωνισμός αναμένεται εντός του Μαΐου.
5) 137 μόνιμοι υπάλληλοι στο υπουργείο Ναυτιλίας
Στελέχη του ΑΣΕΠ επεξεργάζονται τις τελευταίες λεπτομέρειες της προκήρυξης του υπουργείου Ναυτιλίας για 137 μόνιμους, εκ των οποίων 19 στις διοικητικές υπηρεσίες του και 118 μηχανικούς και τεχνικούς στους Οργανισμούς Λιμένων και σε άλλους φορείς της εποπτείας του.
Για τις διοικητικές θέσεις θα επιλέγουν πτυχιούχοι με γνώσεις χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα:
(α) επεξεργασίας κειμένων,
(β) υπολογιστικών φύλλων και
(γ) υπηρεσιών διαδικτύου και καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ όπως ισχύει με όλες τις προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού.
6) 300 μόνιμοι στην ΕΥΔΑΠ
Στα τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου αναμένεται να «τρέξει» η νέα μεγάλη προκήρυξη της ΕΥΔΑΠ για 300 νέους υπαλλήλους με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν από την προκήρυξη είναι: ΠΕ Διοικητικοί 5, ΠΕ Οικονομικοί 15, ΠΕ Στατιστικοί 1, ΠΕ Αναλυτές Προγραμματιστές 5, ΠΕ Χημικοί Μηχανικοί 2, ΠΕ Πολιτικοί Μηχανικοί 20, ΠΕ Τοπογράφοι Μηχανικοί 1, ΠΕ Μηχανολόγοι Μηχανικοί 4, ΠΕ Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί 2, ΠΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί 7, ΤΕ Πολιτικοί Μηχανικοί 12, ΤΕ Τοπογράφοι Μηχανικοί 1, ΤΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί 3, ΤΕ Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί 3, ΤΕ Μηχανολόγοι Μηχανικοί 2, ΤΕ Προγραμματιστές 3, ΤΕ Διοικητικοί 2 και ΤΕ Οικονομικοί 15, ΔΕ Μηχανολόγοι 5, ΔΕ Ηλεκτρολόγοι 15, ΔΕ Τεχνίτες Αυτοκινήτων 3, ΔΕ Δομικών Έργων 12, ΔΕ Οδηγοί C Κατηγορίας 25, ΔΕ Οδηγοί C, D Κατηγορίας 5, ΔΕ Γραμματείς 5, ΔΕ Καταμετρητές 25, ΔΕ Φύλακες 20, ΔΕ Προσωπικό Η/Υ 2 ΥΕ Εργάτες 75 και ΥΕ Αποθηκάριοι 5.
7) 76 μόνιμες θέσεις στον ΑΔΜΗΕ
Σε φάση επεξεργασίας βρίσκεται επίσης αίτημα του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) για 76 μόνιμες θέσεις σε ειδικότητες μηχανικών και χειριστών Πληροφορικής. Ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί κατά πάσα πιθανότητας, εντός του Ιουνίου.
8) 60 μόνιμες θέσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού
Αίτημα για 60 μόνιμες θέσεις  αρχαιολόγων, αρχιτεκτόνων, φυλάκων και συντηρητών αρχαιοτήτων και έργων τέχνης σε μουσεία έχει υποβάλλει το υπουργείο Πολιτισμού. Ο σχετικός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ αναμένεται να ξεκινήσει είτε στα τέλη Μαΐου, είτε στις αρχές Ιουνίου.
9) 78 μόνιμες θέσεις στον ΟΑΕΔ
Επίσης 78 προσλήψεις θα πραγματοποιήσει ο ΟΑΕΔ με το υπουργείο Εργασίας να έχει καταθέσει ήδη αίτημα για τις προσλήψεις. Οι συγκεκριμένες θέσεις, αφορούν 50 υπαλλήλους στην ειδικότητα ΠΕ Πληροφορικής και 28 στην ειδικότητα ΤΕ Πληροφορικής.
10) 35 μόνιμοι στον ΟΣΕ
Σε φάση επεξεργασίας βρίσκεται επίσης αίτημα του ΟΣΕ για την πρόσληψη 35 μόνιμων υπαλλήλων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν αφορούν Σταθμάρχες, Κλειδούχους και Τεχνικούς για τις αμαξοστοιχίες. Η σχετική προκήρυξη θα δημοσιευτεί εντός του Ιουνίου.
http://www.aftodioikisi.gr/proslipseis/asep-deka-diagonismoi-gia-1-581-theseis-entos-tou-diminou-ma%CE%90ou-iouniou/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΑΠΟΦΑΣΗ Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα πειραματικά - πρότυπα σχολεία για το 2018-2019

ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ.