Οι 8 πιο όμορφες παραλίες της Αττικής....

Κοντά στην Αθήνα, κρύβονται μέρη που θυμίζουν νησιά. Παραλίες ονειρεμένες! 

1. Λεγραινά
Μπορεί να σου έχουν πει για τα Λεγραινά ή αλλιώς παραλία ΚΑΠΕ, αλλά αν δεν πας, δε μπορείς να καταλάβεις για τι πρόκειται. Εμείς πάντως δεν πιστεύαμε ότι μπορεί να υπάρχει τέτοιο μέρος, μία ώρα περίπου από το κέντρο της Αθήνας. Λες και μεταφερθήκαμε σε νησί! Καθαρά νερά και ωραία αμμουδιά.
Αποτέλεσμα εικόνας για λεγραινα παραλια χαρτης

Η εκτεταμένη παραλία Λεγραινά βρίσκεται μπροστά στον ομώνυμο παραθεριστικό οικισμό, σε απόσταση 60 περίπου χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά από το κέντρο της Αθήνας και 3 περίπου χιλιόμετρα δυτικότερα από το Σούνιο. Πρόκειται για μια αμμουδερή παραλία μεγάλου μήκους που εκτείνεται στον καλά προφυλαγμένο από τους βοριάδες ομώνυμο όρμο. Στην πραγματικότητα χωρίζεται σε περισσότερες μικρότερες από βραχάκια και κομμάτια με πέτρες και βότσαλα και είναι τελείως ανοργάνωτη, αλλά αρκετά καθαρή. Το όνομά της προέρχεται από παλιό μεγάλο αγρόκτημα που υπήρχε εκεί. Σε παλιότερες εποχές, πριν πολλές δεκαετίες δηλαδή, πριν κατακλυστεί από τα εξοχικά των Αθηναίων, η περιοχή ήταν πέρασμα αποδημητικών πουλιών και τους μήνες που επιτρεπόταν το κυνήγι γέμιζε με κυνηγούς.

2. Σκαλάκια Αγ. Μαρίνας


Με σκάλες φτάνεις και σε αυτή την παραλία, που επίσης είναι πολύ κοντά στην Αθήνα. Είναι αρκετά μεγάλη, έχει ωραία αμμουδιά και είναι ιδανική για ηλιοβασιλέματα.
Από τις λιγότερες γνωστές και συγχρόνως από τις πιο όμορφες παραλίες της Αττικής. Ο μικρός κολπίσκος θα σας κερδίσει αμέσως με τα καθαρά, γαλαζοπράσινα νερά και την ψιλή άμμο. Η παραλία είναι γνωστή και ως «Σκαλάκια» καθώς πρέπει να κατέβετε τα σκαλιά που υπάρχουν για να φτάσετε στον κόλπο. Θα τη βρείτε στην λεωφόρο προς Σούνιο, 300 περίπου μέτρα μετά την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, και αφού μπείτε δεξιά σε έναν μικρό χωματόδρομο -όπου υπάρχει ένα μικρό πάρκινγκ- θα ξεκινήσετε την κατάβαση και τις βουτιές. 
Αποτέλεσμα εικόνας για σκαλακια αγιας μαρινας

3. Κόκκινο λιμανάκι

Τέτοια καθαρά νερά, δε θα πιστεύεις ότι μπορείς να βρεις στην Αττική. Κι όμως! Υπέροχο τοπίο και κρυστάλλινη θάλασσα, στο Κόκκινο Λιμανάκι.
Αποτέλεσμα εικόνας για κοκκινο λιμανακι ραφηνα χαρτης
Η όμορφη αυτή παραλία της Ραφήνας (μήκους 400 περίπου μέτρων) είναι κυρίως αμμουδερή, με βότσαλα σε ορισμένα σημεία της, έχει αρκετό πράσινο και βρίσκεται περίπου 29 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας. 

4. Ερωτοσπηλιά

Από τις πιο φημισμένες παραλίες στο Πόρτο Ράφτη. Μην πας αν δεν είσαι έτοιμη για δυνατή μουσική και πολυκοσμία. Είναι πανέμορφη και τα νερά της τα προτιμούν οι αχινοί πράγμα που σημαίνει ότι είναι καθαρά. Φυσικά, αν είναι από τις ημέρες που γίνεται χαμός, ε, δε θα είναι και κρυστάλλινα.


Οι λουόμενοι που την προτιμούν είναι αρκετοί και τα Σαββατοκύριακα ακόμα περισσότεροι. Έχει ομπρέλες και ξαπλώστρες, ωστόσο μπορείτε να απολαύσετε τη σκιά από τα δέντρα που βρίσκονται τριγύρω ή να διασκεδάσετε στον ελεύθερο χώρο της παραλίας. Καθώς βρίσκεστε στο δρόμο προς Πόρτο Ράφτη πρέπει να στρίψετε αριστερά στο σούπερ μάρκετ Γέγος και μόλις φτάσετε σε ένα εκκλησάκι αριστερά ο δρόμος θα σας βγάλει στην είσοδο της παραλίας. 

5. Δασκαλειό

. Η Κερατέα διαθέτει ίσως τις πιο ήσυχες παραλίες της περιοχής, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι μικρές, αν και τα Σαββατοκύριακα γεμίζουν είτε από ντόπιους είτε από επισκέπτες. Ο επόμενος κόλπος μετά την Κακιά Θάλασσα είναι αυτός του Δασκαλειού Κερατέας, που χωρίζεται σε μικρότερους κολπίσκους όπως οι Ελιές Δασκαλειού (ή παραλία Δασκαλιού) και άλλους. Τα νερά είναι σχετικά καθαρά. Ο βοριάς επηρεάζει την περιοχή, οπότε αποφύγετε όταν φυσάει έντονα. Απέχει περίπου 1 ώρα από Αθήνα μέσω Αττικής Οδού, λεωφόρο Μαρκοπούλου και Λαυρίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για δασκαλειο,



6. Κακιά θάλασσα

Πεζόδρομος, beach bars, καθαρή θάλασσα και ένας υπέροχος τεράστιος βράχος. Η Κακιά θάλασσα είναι πολύ καλή για το καλοκαίρι. Να την προτιμήσεις αν θες να κάνεις γνωριμίες, να παίξεις beach volley, ρακέτες και να ακούσεις μουσική σε υψηλή ένταση.
Αποτέλεσμα εικόνας για κακια θαλασσα

 Κακή Θάλασσα είναι παραθαλάσσιος οικισμός της νοτιοανατολικής Αττικής χτισμένος μπροστά από την ομώνυμη παραλία. Βρίσκεται λίγο νοτιότερα του Λιμένα Μαρκοπούλου. Είναι ένας από τους πολυάριθμους οικισμούς του δήμου Κερατέας [1] που δημιουργήθηκαν από εξοχικές κατοικίες, συχνά αυθαίρετες που χτίστηκαν στην περιοχή τις προηγούμενες δεκαετίες[2]. Ο οικισμός σήμερα έχει πληθυσμό 203 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2001.
Η παραλία της Κακίας Θάλασσας είναι οργανωμένη και από τις πιο δημοφιλείς της νοτιοανατολικής Αττικής. Στην μία της πλευρά υπάρχει κάθετος βράχος που χρησιμοποιείται για αναρρίχηση. Λίγο ανατολικότερα του οικισμού βρίσκεται τοομώνυμο μοναστήρι παλαιοημερολογιτών. Βάσει της Ελληνικής Μυθολογίας όταν οι βάρβαροι επιτέθηκαν στην Ελλάδα, ο Δίας και ο Άδης έσυραν τις ακτές ώστε να μπορούν να μιλάνε άφησαν το νερό της θάλασσας στο ενδιάμεσο. Καθώς οι Έλληνες ήταν πολύ λίγοι στον αριθμό, ο Δίας και ο Άδης τους βοήθησαν ζητώντας από τον Ποσειδώνα να στείλει εκεί κύματα μεγαλύτερα από τα πλοία των βαρβάρων. Από τότε λέγεται πως ακόμα και ο Άδης υπερασπίστηκε τους Έλληνες. Από τότε η θάλασσα στην περιοχή της Κερατέας ονομάστηκε Κακιά Θάλασσα.

7. Σέσι Γραμματικό


Παλιότερα ήταν μια από τις πιο ήσυχες παραλίες (64 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας), ωστόσο αυτή η όμορφη αμμουδιά έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής και συγκεντρώνει δεκάδες επισκέπτες τα Σαββατοκύριακα. Για να τη βρείτε και να βουτήξετε στα καθαρά νερά της πρέπει να γνωρίζετε ότι βρίσκετε 22, περίπου, χλμ. βορειότερα από την ιστορική θέση του τύμβου της μάχης του Μαραθώνα, και 9 χλμ. βορειοανατολικά από το Γραμματικό.

Σχετική εικόνα



8. Θυμάρι


Ήσυχο περιβάλλον, πεντακάθαρα και ρηχά νερά κατάλληλα και για οικογένειες με μικρά παιδιά. Φτάνοντας εκεί έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε για το μπάνιο σας την αμουδερή παραλία ή το μικρό βοτσαλωτό κολπίσκο (ο οποίος δεν φαίνεται από το δρόμο). Την παραλία Θυμάρι (οφείλει το όνομά της στον ομώνυμο οικισμό) θα τη συναντήσετε στο 54ο χλμ. της Λεωφόρου Σουνίου αμέσως μετά τις ταβέρνες της Παλαιάς Φώκαιας. 

Αποτέλεσμα εικόνας για θυμαρι παραλια αττικη






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ακρίβεια: Οι 10 τρόποι για την αντιμετώπισή της

ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2018 - 2019: Τα οριστικά αποτελέσματα