Απεργία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, την Τρίτη......

Αποτέλεσμα εικόνας για βρεφονηπιακοι σταθμοι θεσσαλονικη

Στην προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τους εργαζόμενους των δημοτικών παιδικών σταθμών, την προσεχή Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, προχώρησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς υπάρχουν ορισμένοι δήμοι που παρά τη σχετική απόφαση της ΚΕΔΕ, ανακοίνωσαν ότι την ημέρα εκείνη οι σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί.
Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγονται και οι 75 βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Αθηναίων.
Την ίδια μέρα, η ΚΕΔΕ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΠΑΣΥΒΝ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιοκόμων) θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 10 το πρωί έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, αντιδρώντας σε νομοθετική διάταξη του υπουργείου Παιδείας για την υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Το μέτρο αυτό, όπως αναφέρουν, θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία 1.600 δημοτικών δομών και οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του δήμου Αθηναίων: 
Το σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης που προβλέπει την ένταξη των παιδιών από την ηλικία των τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, αποτελεί μια ακόμη κίνηση υπερσυγκέντρωσης αρμοδιοτήτων από την κυβέρνηση, με παράλληλη αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τους δήμους. Σε έναν τομέα μάλιστα, όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, που οι δήμοι διακρίνονται για τις άψογες υπηρεσίες που προσφέρουν σε χιλιάδες οικογένειες.  
Η διοίκηση της ΚΕΔΕ οφείλει να ασκήσει πίεση προς την κυβέρνηση, προκειμένου αυτή να ανακαλέσει την απαράδεκτη διάταξη. Αντ' αυτού όμως η ΚΕΔΕ προτείνει στους Δήμους να κλείσουν τους παιδικούς σταθμούς την ερχόμενη Τρίτη 20 Φεβρουαρίου. Με τον τρόπο αυτό όμως, αντί να πιεστεί η κυβέρνηση να υποχωρήσει, καταδικάζονται σε απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδες γονείς. Ο δήμος Αθηναίων ενημερώνει ότι οι 75 βρεφονηπιακοί σταθμοί του, την ερχόμενη Τρίτη, θα παραμείνουν ανοιχτοί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΑΠΟΦΑΣΗ Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα πειραματικά - πρότυπα σχολεία για το 2018-2019

ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ.