Πρόσληψη 5.000 συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων μέσω ΑΣΕΠ....

Αποτέλεσμα εικόνας για σκουπιδιάρηδες

Περίπου  5.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα μέσω ΑΣΕΠ έχουν ήδη δρομολογηθεί, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος διευκρίνισε ότι ο αριθμός θα οριστικοποιηθεί τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.
Συνολικά, είπε ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ, υπάρχουν 6.100 συμβασιούχοι στην καθαριότητα των δήμων και συμπλήρωσε ότι το κόστος μισθοδοσίας βασίζεται στα ανταποδοτικά τέλη χωρίς να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός.
Αναφερόμενος ο υπουργός στα οικονομικά των δήμων τόνισε ότι  η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει πληγεί από τη μείωση των πόρων κατά 60%. Βρίσκει μπροστά τις περιοριστικές πολιτικές, έχουμε χαμηλώσει τον πήχυ κάνοντας αποτελεσματικούς τους λίγους πόρους που έχουμε, σημείωσε. 
Σε ότι αφορά στους συμβασιούχους ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι υπάρχει συμφωνία να παραμείνει ο αριθμός των συμβασιούχων που πληρώνονται από τους εθνικούς πόρους, σε συγκεκριμένα πλαίσια. Τον Μάιο αριθμούσαν περί τις 75.000, ενώ τον Δεκέμβριο ο αριθμός θα μειωθεί, συμπλήρωσε.
Ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε ότι έως το τέλος του έτους θα έχει ψηφιστεί η απλή αναλογική για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και προανήγγειλε ότι με τον ίδιο νόμο θα αποσυνδεθεί η διενέργεια των εκλογών ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές. «Θα πάμε μερικούς μήνες μπροστά τις εκλογές» είπε χαρακτηριστικά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ακρίβεια: Οι 10 τρόποι για την αντιμετώπισή της

ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2018 - 2019: Τα οριστικά αποτελέσματα