ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΧΑΜΕΝΟ (ΣΦΑΓΕΙΟ) ΣΥΝΕΔΡΙΟ….. ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΧΑΜΕΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ…..
ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ  ΑΤΤΙΚΗΣ
Έγινε την Κυριακή 24/5/2015 , το συνέδριο της Ομοσπονδίας Γονέων στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου των εργαζομένων στον ΟΤΕ, στην Γ Σεπτεμβρίου.
Όπως κάθε φορά έτσι και τώρα, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας ακολούθησε μια σφικτή και ανελαστική διαδικασία που μονό καταγραφή μπορεί να προσφέρει στο γονεικό κίνημα.
 Μέσα από παράλληλους , μονολόγους έγινε η προσπάθεια , να αναλυθούν τα σύνθετα πρόβλημα της εκπαίδευσης, στην χώρα μας..
Αν θέλουμε όμως φίλοι μου,  να χαρακτηρίσουμε , με μια λέξη το φετινό συνέδριο, όσο και αν αυτό σας φανεί περίεργο, η λέξη <σφαγείο> είναι η ιδανική.
<Σφαγείο >, γιατί με τεχνάσματα και ανελαστική διάθεση η πλειοψηφούσα παράταξη , διέγραψε 7( επτά)  ενώσεις από την δύναμη της!!!!!!!
Έφθασε μάλιστα στο σημείο , μπροστά στον τρόμο της για την ανατροπή στις ισορροπίες της  ομοσπονδία , να διαγράψει την Ένωση του απερχόμενου αντιπρόεδρου της Ομοσπονδίας..
Αν υπολογίσουμε λοιπόν ότι η κάθε ένωση εκπροσωπεί 3500 παιδιά, θυσίασαν λοιπόν τους αγώνες και τις ανησυχίες 25000 περίπου παιδιών και την αγωνία 50000 γονέων….
Και όλα αυτά για την πολιτική επικράτηση ( ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΟΥΚΙΩΝ), της παράταξης τους.
Να θυμίσουμε εδώ στους φίλους της Δημοκρατικής Συνεργασίας (που στηρίζεται και από τους εκλεγμένους με την Αγωνιστική Συνεργασία, στην ένωση μας ) ότι οι αγώνες δεν μαζικοποιούνται με διαιρέσεις αλλά με πολλαπλασιασμούς……
Οι αγώνες για το σχολείο των ονείρων μας,  για τα παιδιά μας ,δεν περνούν  μέσα από τα κομματικά γραφεία , κανενός εθνοσωτήριου προοδευτικού η μη  κόμματος.
Πρέπει να είναι αποτέλεσμα κοινωνικής διαβούλευσης και απόσταγμα δημοκρατικής διύλισης , απόψεων , θέσεων , προτάσεων, συνθέτοντας δημιουργικά όλες τις προοδευτικές  φωνές.

Αφού λοιπόν, φίλοι μου επί δυόμισι ώρες συζητάγαμε ( έχοντας καθυστερήσει και μια ώρα να ξεκινήσουμε), για το πώς θα διαγράψουν τις επτά ενώσεις, όταν έφτασε η ώρα να ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα σχολεία , δεν υπήρχε χρόνος και έπρεπε σε 4 λεπτά μέσα ο κάθε ομιλητής να αναλύσει και να προτείνει λύσεις , τόσο για τα ειδικά προβλήματα που μπορεί να έχει στην Ένωση του αλλά και να τοποθετηθεί σε γενικότερα , ζητήματα παιδείας!!!!
Αλλά δεν μας έφτανε  μόνο αυτό!!! Είχαμε μείνει και οι μισοί σύνεδροι!!!
Έτσι λοιπόν σιγά –σιγά τελείωσαν οι ομιλητές σε σχεδόν άδειες , καρέκλες.
Ψηφίστηκε στην συνέχεια κατά πλειοψηφία , ο οικονομικός απολογισμός αλλά και ο διοικητικός απολογισμός και αμέσως μετά τα ψηφίσματα και η λήξη του συνεδρίου…

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΧΑΜΕΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ…..

Όπως πάντα στην διάθεση σας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ακρίβεια: Οι 10 τρόποι για την αντιμετώπισή της

ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2018 - 2019: Τα οριστικά αποτελέσματα