Μια οφειλόμενη απάντηση...από τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Πατσούρα, στον Αντιδήμαρχο.....

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, υπαίθριες δραστηριότητες

στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού.

Μια οφειλόμενη απάντηση...
Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου μας κ. Γ.Νταούτης σε ανάρτηση του, έκανε μία αήθη επίθεση σε όποιον διαφωνεί με τις επιλογές του. Παραπληροφόρησε τους Δημότες και τσουβάλιασε όλη την αντιπολίτευση, θέτοντας την προ των ευθυνών της.
Μάλιστα με τους γνωστούς ακόλουθους του, κάποια ψεύτικα προφίλ ακόμη και με παρασυρόμενους δημότες έστησαν τ α γνωστά social mediaκα δικαστήρια .
Για εμένα ( και την παράταξη που ανήκω ) αποτελεί τιμή αυτή η επίθεση. Φυσικά και καταψήφισα την εν λόγω ανάθεση και το ίδιο θα κάνω και στις επόμενες που πολύ φοβάμαι θα ακολουθήσουν. Πάγια είναι θέση μου για τον δημόσιο χαρακτήρα της υπηρεσίας του "πράσινου. Σθεναρή θα είναι η αντίθεση μου στις ιδιωτικοποιήσεις των δημοτικών δομών και θα αναζητώ τρόπους ενίσχυσης αυτών .
Προς αποκατάσταση της αλήθειας μερικές παρατηρήσεις:
Η Δημοτική αρχή είχε και έχει στρατηγική θέση την ανάθεση του “Πρασίνου” σε ιδιώτες.
Αρκετές φορές δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο πως δεν υπάρχει ανάγκη κάλυψης θέσεων προσωπικού. Μάλιστα στο προγραμματισμό προσλήψεων, έστω 8μηνης διάρκειας, ουδέποτε συμπεριέλαβε θέσεις προσωπικού του τμήματος πρασίνου. Ούτε συζήτηση βέβαια για αίτημα πρόσληψης μονίμου προσωπικού .
Η εισήγηση στο Δ.Σ. δεν αφορούσε ανάθεση ειδικών παρεμβάσεων π.χ. κοπή ψηλών δένδρων, που υπάρχει πραγματική αδυναμία των δημοτικών υπηρεσιών. Μιλάμε για ολική ανάθεση του πρασίνου σε ιδιώτη. Γίνεται μάλιστα σε περίοδο που επιτρέπονται οι απευθείας αναθέσεις ανεξαρτήτως ποσού, λόγω εκτάκτων αναγκών (δεν χρειάζεται διαγωνισμός).
H αδυναμία που επικαλείται ο αντιδήμαρχος πχ λόγω αδειών ειδικού σκοπού, καλύπτεται από την πρόσληψη προσωπικού 4μηνης διάρκειας που απελευθερώθηκαν λόγω κορονοιού.
Η αιτιολόγηση αυτής της ανάθεσης ως πάγια τακτική της προηγούμενης διοίκησης μπορεί να χαρακτηριστεί ως φαιδρή.
Μα την προηγούμενη διοίκηση και τις πρακτικές της δεν καταδίκασαν οι δημότες Αγίων Αναργύρων Καματερού; Επέλεξαν νέα διοίκηση για να κάνει τα ίδια;
Η δουλειά της αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει την εξουσία, να ασκεί κριτική και να καταθέτει εναλλακτικές προτάσεις. Ως τώρα η διοίκηση Τσίρμπα δεν ζήτησε την βοήθεια μας ή την συνεννόηση σε οιοδήποτε κρίσιμο ή μη θέμα.
Τέλος, η θέση αντιδημάρχου καθαριότητας και πρασίνου είναι μια διαρκής μάχη καθημερινότητας. Δεν αρκεί η 6μηνη ,φιλότιμη είναι αλήθεια, προσπάθεια και οι φωτογραφίσεις των αυτονόητων παρεμβάσεων, για να αλλάξει η εικόνα της πόλης μας.
Καταστρώνεις σχέδια, προγραμματίζεις εργασίες, διοικείς προσωπικό, προλαμβάνεις έκτακτες καταστάσεις, αναζητάς κονδύλια και πάγιο εξοπλισμό, διεκδικείς προσλήψεις κ.ο.κ.. Δεν σηκώνεις τα χέρια και αναθέτεις την υπηρεσία σου σε εργολάβο. Εκτός αν θέλεις να λέγεσαι αντιδήμαρχος εκχώρησης αρμοδιοτήτων και ανάθεσης υπηρεσιών.
Με εκτίμηση
Νίκος Πατσούρας
Δημοτικός Σύμβουλος
Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προκηρύσσονται 79 θέσεις καθαριστριών για τα σχολεία των Αχαρνών.....