Λάρισα: Ανακύκλωση τηγανέλαιου με ανταπόδοση





Η ανακύκλωση μαγειρεμένου λαδιού κερδίζει συνεχώς όλο και μεγαλύτερο ποσοστό υποστηρικτών στη λαρισινή κοινωνία, από νοικοκυριά, καταστήματα εστίασης, μέχρι και σχολεία. Σήμερα, σε είκοσι επτά σχολεία της Λάρισας, έχουν τοποθετηθεί κάδοι ανακύκλωσης τηγανέλαιου και σε έναν μεγάλο αριθμό μαθητών καλλιεργείται με αυτόν τον τρόπο, παράλληλα με την ενημέρωσή τους, η υιοθέτηση μιας συμπεριφοράς σεβασμού στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.
Συνεχώς αναπτυσσόμενη, η ανακύκλωση αυτού του είδους, έχει να παρουσιάσει σημαντικά βήματα στην πορεία της, με οργανωμένη μορφή και μάλιστα με κίνητρα ανταποδοτικότητας στον πολίτη. Δίνουν τηγανέλαιο για ανακύκλωση, παίρνουν απορρυπαντικά, είναι η συναλλαγή που δίνει κίνητρο σε Λαρισαίους -εκτός της ευαισθησίας τους για το περιβάλλον- να προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση και να συμβάλουν με αυτόν τον τρόπο στη μείωση της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα.
Ειδικότερα, υπάρχουν εταιρίες στη χώρα μας, που επεξεργάζονται το τηγανέλαιο και το μετατρέπουν σε βιοκαύσιμο. Αυτές προκειμένου να συγκεντρώσουν ποσότητες της πρώτης ύλης τους, απευθύνονται σε φορείς, οργανισμούς και ιδιώτες, τοποθετούν κάδους ανακύκλωσης, προσφέροντας παράλληλα, ανάλογα με τις ποσότητες που λαμβάνουν, οφέλη στους πολίτες που μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία.
Συγκεκριμένα στη Λάρισα υπάρχει εταιρία που συλλέγει το τηγανέλαιο και ανταποδίδει με την προφορά απορρυπαντικών, σε σχολεία και κοινωνικούς φορείς. Πιθανόν οι συμφωνίες με επαγγελματίες, να έχουν διαφορετικά οφέλη.
Άλλη εταιρία, εκτός Λάρισας, ανοίγοντας τις πύλες της σε σχολεία, ιδρύματα, παιδικούς σταθμούς κ.α., καλεί για ανακύκλωση λαδιού προσφέροντας μεταξύ άλλων εισιτήρια για κινηματογράφο, θέατρο, θεματικά πάρκα, Λούνα Πάρκ, εκπαιδευτικά ιδρύματα κ.α. Επίσης κάποια άλλη ανάλογη εταιρία της χώρας, επιδεικνύει την οικολογική της φιλοσοφία, προσφέροντας για κάθε λίτρο χρησιμοποιημένου μαγειρικού λαδιού από τα νοικοκυριά, 0,03 ευρώ στη WWF Ελλάς.
Οικολογική συνείδηση στα σχολεία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ακρίβεια: Οι 10 τρόποι για την αντιμετώπισή της

Με τρένο από τους Αγίους Αναργύρους έως τα Μέγαρα και με συνδεση με την Γραμμή 1 (ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑ)

ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2018 - 2019: Τα οριστικά αποτελέσματα