Στόχος είναι τα προσφερόμενα γεύματα να καλύψουν 500.000 μαθητές την σχολική χρονιά 2019 – 2020.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

Μετά την υπουργική απόφαση της 11ης Απριλίου, την οποία υπέγραψε η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και με την οποία ανατίθεται στον ΟΠΕΚΑ η υλοποίηση του προγράμματος των Σχολικών Γευμάτων, ο Οργανισμός ανακοινώνει ότι δημοσιεύτηκε η διακήρυξη για το σχετικό Διεθνή Διαγωνισμό.
Ο Διαγωνισμός αφορά στο Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» που θα πραγματοποιηθεί σε 61 Δήμους και 32 Περιφερειακές Ενότητες σε όλη την Ελλάδα. Συνολικά, ο αριθμός των παρεχόμενων γευμάτων και των ωφελούμενων μαθητών ημερησίως ανέρχεται σε 151.276 για το 2018.
Διαφαίνεται συνεπώς ήδη η πρόθεση αύξησης των μαθητών που καλύπτονται από το πρόγραμμα. Σήμερα, το πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων εφαρμόζεται σε 56 Δήμους και αφορά 130.000 μαθητές. Όπως άλλωστε έχει εξαγγείλει η αν. Υπουργός, κ. Φωτίου, στόχος είναι τα προσφερόμενα γεύματα να καλύψουν 500.000 μαθητές την σχολική χρονιά 2019 – 2020.
Η παραλαβή προσφορών για τον Διαγωνισμό, ο οποίος αφορά στα Σχολικά Γεύματα της ερχόμενης χρονιάς, ολοκληρώνεται στις 15 Μαΐου 2018 και ώρα 15:00.
Αυτό σημαίνει πως όλα θα είναι έτοιμα, όταν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς. Υλοποιείται με τον τρόπο αυτό η δέσμευση της κ. Φωτίου για τη συνέχιση και επέκταση ενός προγράμματος που έγινε θεσμός.
Αντικείμενο της Σύμβασης που θα καταρτιστεί είναι η «Παροχή υπηρεσιών παρασκευής-συσκευασίας και διανομής ζεστών γευμάτων (Σχολικά Γεύματα) σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» κατά τη σχολική χρονιά 2018-2019.
Η προϋπολογιζόμενη δαπάνη του εν λόγω Διαγωνισμού προσεγγίζει τα 40 εκατομμύρια ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%.
Η αποσφράγιση των προσφορών (δικαιολογητικά συμμετοχής – τεχνική προσφορά) θα διενεργηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.), μέσω της Διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, την 21η Μαΐου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι πρέπει να κάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι για να διεκδικήσουν τα δώρα!!!!

Σας καλούμε να επισκεφτείτε ,τα επιλεγμένα βιβλιοπωλεία και να στηρίξετε την δράση της Ένωσης Γονέων..