ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ: Έναρξη αιτήσεων Α21....

Αποτέλεσμα εικόνας για οικογενειακο επιδομα



Σε ετοιμότητα ο ΟΠΕΚΑ ώστε να δεχθεί τις αιτήσεις Α21 για το επίδομα παιδιού 2019. Σύμφωνα με τη φετινή διαδικασία θα προηγηθεί η υποβολή αίτησης Α21 από όλους τους δικαιούχους και μετά θα κατατεθεί η φορολογική δήλωση. Στη συνέχεια ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει στους δικαιούχους τα χρήματα που αφορούν το πρώτο δίμηνο του 2019 και ακολούθως μόλις υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις (για το 2019 που αφορούν εισοδήματα του 2018)  μέσω του TAXISnet θα γίνει συμψηφισμός στα ποσά που έλαβαν για το πρώτο δίμηνο του 2019 και είτε θα επιστρέψουν είτε θα λάβουν την ανάλογη διαφορά επιδόματος, ανάλογα με το εισόδημα του προηγούμενου έτους.
Η πρώτη δόση για το 2019 θα δοθεί πριν το τέλος Μαρτίου ενώ θα ακολουθήσουν άλλες 5 που θα καταβληθούν ως εξής: 
Δόση Β’: Τέλη Μαΐου
Δόση Γ’: Τέλη Ιουλίου
Δέση Δ’: Τέλη Σεπτεμβρίου
Δόση Ε’: Τέλη Νοεμβρίου
Δόση Στ’: Τέλη Δεκεμβρίου
Αναλυτικά τα ποσά
Επίδομα παιδιού – πρώτη κατηγορία – πληρωμή εβδομήντα (70) ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον εβδομήντα (70) ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον εκατό σαράντα (140) ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.
Επίδομα παιδιού – δεύτερη κατηγορία είκοσι οκτώ (28) ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον είκοσι οκτώ (28) ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον πενήντα έξι (56) ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.
Επίδομα παιδιού – τρίτη κατηγορία σαράντα δύο (42) ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον σαράντα δύο (42) ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον ογδόντα τέσσερα (84) ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.
Υπενθυμίζεται πως μέσα στον μήνα αναμένεται να πληρωθούν οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού για το 2018 που υπέβαλαν αιτήσεις μέχρι 15 Ιανουαρίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Bullying : Μήπως ο δάσκαλος εκφοβίζει το παιδί σου;